Tak terungkap bertapa dekatnya di antara hitam dan putih matamu, namun ternyata Tuhan lebih dekat


Rujukan Yang Sesuai @ WikipediA

SILA AMBIL PERHATIAN

Jika urusniaga telah berlangsung, dan saya telah terlepas pandang untuk editkan ruangan di blog ini sebagai "Sold" atau "Sold out", saya harap dapat dimaafkan. Takut-takut ada sahabat yang berminat, tetapi barang sudah terjual.

Pihak Kami bersedia mengubah saiz bagi cincin yang dijual sebanyak +- 2 drp saiz asal. Kos tambahan ialah RM 10 - RM 20 shj, keculi perubahan yg melibatkan saiz sangat besar dgn tambahan bahan yg banyak. bergantung kpd keadaan

FOTO

CINCIN//ITEMS YANG TELAH TERJUAL DAN MASIH TERPAPAR, IA ADALAH UNTUK CONTOH/DESIGN IKATAN Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sabtu, Januari 24, 2009

Kelebihan batu Jasper (Quartz)

Kandungan kimia : SiO2 ( Silicon diokside )
Warna : Campuran dagingan/bayangan (shades of) coklat, merah dan kuning, ungu, hijau, hitam, putih, dan kelabu. Biasanya daripada beberapa campuran warna ini.
Asal negara : Seluruh dunia
Kekerasan batu : 7-7.5

Kelebihan:
-Mengimbangkan emosi
-Menguatkan badan yang lemah dan membekalkan kekuatan fizikal
-Memberikan kesan kesihatan di kawasan abdomen badan (dada ke pinggul)-mengurangkan kesakitan dan mungkin merawat bahagian abdomen yang sakit.
-Batu jasper bewarna kecoklatan adalah berhubungan dengan kesihatan "liver" (hati)_ dan sistem digest/penghadaman badan. Sementara campuran warna kemerahan pada batu jasper menguatkan dan merawat impotence/lemah tenaga batin bagi lelaki.

Sekian dan BERSAMBUNG LAGI.....jika ada masa dan peluang yang sesuai.

Catat Ulasan