Tak terungkap bertapa dekatnya di antara hitam dan putih matamu, namun ternyata Tuhan lebih dekat


Rujukan Yang Sesuai @ WikipediA

SILA AMBIL PERHATIAN

Jika urusniaga telah berlangsung, dan saya telah terlepas pandang untuk editkan ruangan di blog ini sebagai "Sold" atau "Sold out", saya harap dapat dimaafkan. Takut-takut ada sahabat yang berminat, tetapi barang sudah terjual.

Pihak Kami bersedia mengubah saiz bagi cincin yang dijual sebanyak +- 2 drp saiz asal. Kos tambahan ialah RM 10 - RM 20 shj, keculi perubahan yg melibatkan saiz sangat besar dgn tambahan bahan yg banyak. bergantung kpd keadaan

FOTO

CINCIN//ITEMS YANG TELAH TERJUAL DAN MASIH TERPAPAR, IA ADALAH UNTUK CONTOH/DESIGN IKATAN Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Isnin, November 24, 2008

Jenis batu paling mahal

Biasanya jenis batu asli yang paling mahal tidaklah banyak sangat. Ia terdiri daripada batu dari jenis Delima ( ruby), Zamrud (Emerald), Nilam (Sapphire), Berlian (Diamond) dan Alexender (Alexanderite).

Jangan terkejut jika harga batu berkualiti tinggi dari jenis ini boleh mencapai harga dari RM 900 hingga RM 35,000 (USD 10 000) sekarat. Rakan tahukan satu(1) karat berapa beratnya. Nilai satu karat adalah bersamaan dengan 0.2 gm.

Bagaimanapun janganlah terpedaya hanya kerana jenis batu sahaja. Ini kerana walaupaun sah keaslian batu tersebut, kualitinya banyak peringkat pula.
Catat Ulasan